Sobre el pensament i la vida de Toni Negri

 

 


El passat dia 16 de desembre va morir Toni Negri, un intel·lectual italià que tant pel seu pensament com pel seu viure mereix ser conegut i valorat i que pot tenir una gran incidència en la nostra societat actual. Sens dubte és vàlid i oportú que connectem novament amb ell en aquests moments de la seva desaparició: el seu pensament filosòfic i polític, la seva visió de la història i del futur, el seu profund amor a la vida i el seu sentit insaciable d'esperança. 

Per això, junt amb aquesta presentació obrim l`'apartat "Selecció Toni Negri" a l'espai Textos i Documents d'aquest mateix blog. L'iniciem avui i l'anirem ampliant de mica en mica. I tot plegat només com a invitació a un estudi més aprofundit de la seva vida i obra. 

La nostra selecció es centrarà en el seu llibre El tren de Finlandia, plecs d'un diari que ens dóna ja la base d'aquest seu pensament i de l'elaboració constant d'una teoria social de la revolució enfront de tota mena de dominació i explotació. Els diferents textos seran de l'edició en castellà d'aquest llibre feta l'any 1990 per Ediciones Libertarias.

El pensament d'Antoni Negri és un pensament encarnat en la vida: ell va estar embolicat en la lluita revolucionària i va sofrir quatre anys de presó preventiva acusat d'actes terroristes. També va ser acusat de participar en l'assassinat d'Aldo Moro a mans de les Brigate Rosse.

Volem ressaltar també que és un gran estudiós de l'obra de Baruch Spinoza.

Comentaris