Al marge del corrent impetuós que tot s'ho emporta

 


Qui té en marxa un blog com aquest continua creient que el pensament i la reflexió escapa a la immediatesa. Potser un lector ve a llegir-hi només l'últim escrit que s'hi hagi posat i, endut pels vents de l'ultima actualitat que s'emporta tots els escrits anteriors i els fa prematurament obsolets, ho llegirà de correguda i anirà a una altra cosa. Tot sembla portar-nos a aquest comportament: els whatsapps, les piulades, els mateixos missatges electrònics, tot s'escola riu avall veloçment i només veiem passar coses que no solem esbrinar què són ni què volen dir perquè no hi ha temps per fer-ho; és que en porta tantes de coses el corrent d'aquest riu que ja fem molt si les veiem passar i ens en quedem només i com a màxim una imatge fugissera.

El blog va guardant totes les entrades i les manté a disposició de possibles lectors que en vulguin fer material dels seus pensaments; i a través de les paraules clau crea algunes relacions i una certa xarxa entre elles. Ens hem proposat que el blog sigui un instrument de pensament i d'estudi, però això significa que som capaços de posar-nos al marge del corrent observant amb més profunditat aquest munt de coses que han quedats detingudes al costat i que el corrent no s'ha pogut emportar.

És amb aquest criteri que continuem i continuarem fent comentaris a entrades antigues de mesos o anys enrere. I seria molt grat que altres us animéssiu a participar-hi creant nous fils a la teranyina.

Comentaris

Ramon Gabarrós ha dit…
L'estar sempre i per damunt de tot pendent de l'última actualitat indica, crec jo, un estat d'ànim d'inquietud i en definitiva de superficialitat. El pensament va per un altre cantó i només pot fer-se present en un marc reposat de silenci interior i també exterior. Aquest silenci tampoc no es dóna quan un està en lluites polítiques
o d'altra mena o immers en problemes que ens toquen d'a prop. El silenci interior és una conquesta personal i és fonamental per viure la llibertat.
Tot ajuda i cada dia més al viure superficial i externalitzat i els mòbils en són un element fonamental. La llibertat com aquí l'entenem ens la donem nosaltres mateixos.
Ramon Gabarrós ha dit…
Aquest escrit es pot complementar amb el que acabo de trobar a "El Vuelo de la Lechuza", escrit per Carlos Javier González Serrano i que es titula " Soledad no elegida: la pandemia silenciada":
https://navigator-bs.gmx.e/mail?sid=768f817fb844c4d3af87649b7efaa840bbceddaf604ad57c33feb2feee7faf800e7b311be20d9142bfb289a2df2b338f
Us convido a llegir-lo.