El llibre dels plaers

 

 

Un llibre que em sembla especialment interessant i que em permeto recomanar als lectors d'aquest blog.

La sinopsi d'aquesta obra diu això:

«Editat el 1979, fa quaranta-tres anys, El llibre dels plaers no ha fet més que guanyar rellevància en un món que s'enfonsa cada cop més en la inhumanitat. Mai no ha deixat de participar, encara que sigui modestament, en aquest despertar de les consciències que avui encén insurreccions episòdiques, permanents i insòlites des de Xile a Tailàndia. Aquests aixecaments ja s'han produït en el passat, però aquesta és la primera vegada que reivindica obertament la vida viscuda amb total llibertat. És la primera vegada que la resolució del poble d'organitzar-se per si mateix eradica els dirigents i delegats no mandatats i es protegeix així de la intrusió d'aparells polítics de tota mena que tard o d'hora el buiden de la substància». Aquestes paraules del pròleg a l'edició castellana d'El llibre dels plaers, escrites pel mateix Vaneigem.

Podeu trobar un petit recull creixent de textos de l'autor clicant AQUÍ.

Comentaris

Ramon Gabarrós ha dit…
L'escriptura de Vaneigem vol comunicar experiència viscuda a qui desitgi reviure-la. No hi ha cap més manera de comprendre ni d'aprendre.
Va ser un membre destacat de la Internacional Situacionista junt amb Guy Debord. Al costa del llibre que comentem ara, ha publicat textos com: Tractat de saber viure per a ús de les joves generacions; Per una internacional del gènere humà; Res no és sagrat, tot es pot dir; Sobre l'amor, etc.
Sense preocupar-me de posar de quin dels seus llibres ho he tret, començaré ben aviat un apartat de textos seus dintre de la secció Textos i Documents d'aquest mateix blog. Us convido a seguir-ho.