La fàbrica d'ignorància

 


Com podreu veure, aquesta qüestió està molt directament vinculada amb la que hem tractat fa poc amb el títol  "Informadors influents". Són tocs d'atenció que ens poden ajudar a descobrir millor els grans enganys que s'amaguen darrera de molta anomenada informació i que s'han convertit en desinformació deliberada, amb el propòsit sistemàtic i estratègic d'amagar, confondre i tergiversar la realitat per uns interessos econòmics  o polítics inconfessables de gran envergadura.

Podem parlar d'una ciència molt actual anomenada AGNOTOLOGIA que es refereix a la ignorància o dubte culturalment induït, especialment a la publicació de dades científiques errònies o tendencioses. L'introductor d'aquesta nova paraula va ser l'investigador nord-americà Robert Proctor que va dir: La ignorància és poder.. i l'agnotologia és la creació deliberada d'ignorància. La ignorància ara es pot produir de forma activa i respon a estratègies

En temps de domini de la religió la ciència estava sota el control estricte de l'Església i es condemnava fins a la foguera a qui sortís de les línies d'aquest control. Actualment qui domina i vol dominar la ciència és el mercat i fa el que calgui sempre per mantenir aquest domini a través d'aquest crear ignorància.

Us convidem a escoltar detingudament l'ampli document que es va emetre a la RTVE dintre del programa "La noche temática" i que trobareu clicant a la següent referència:

 https://youtube.com/watch?v=nyFBkJS3EM0&si=ecKMWZCAY0Swkr1m

 Podria ser ben interessant obrir aquí al blog mateix un debat sobre tota aquesta qüestió, us convidem a iniciar-lo.

Comentaris