Es poden parar les sublevacions de la terra?

 


Des d'aquí oferim a qui ho desitgi la possibilitat de seguir i mirar d'entendre aquest ampli moviment social que ha nascut a França no fa gaire amb el nom de "Soulèvements de la Terre" i que ara està a l'ordre del dia, especialment perquè l'Estat francès s'ha atrevit a dissoldre'l.

A la web que tenen i que hem enllaçat hi podem llegir entre altres coses:

Les "Sublevacions de la Terra" és una temptativa de construir una xarxa de lluites locals tot impulsant un moviment de resistència i de redistribució de béns a més llarga escala. És la voluntat d'establir una veritable comunicació de forces de cara a alliberar la terra de la devastació  industrial i de mercat.

Som tu, jo, vosaltres. Tots aquells que se senten aïllats i impotents de cara a l'atomització de les lluites, a les dificultats d'obrar, a la voracitat dels qui tenen la propietat. Aquelles i aquells que esperaven ser més nombrosos per a lluitar. Vet-ací una ocasió per unir les nostres accions i les nostres reflexions, ara és el moment! 

El passat dimarts 27 de juny la revista Soberanía Alimentaria ha publicat l'article de Stéphanie Chiron, "¿Se pueden parar las sublevaciones de la tierra?". El podeu llegir clicant sobre el seu  títol. El resum que es publica a l'inici diu: 

Per tots cantons sorgeixen signes i gestos de recolzament contra la dissolució. El 21 de juny, més de 150 concentracions van reunir desenes de milers de persones. "Som i continuarem sent les "Sublevacions de la Terra", continuen cridant els murs, els carrers i molts comitès locals, organitzacions, investigadors, científics, escriptors, universitaris i fins i tot representants electes. Ja s'han anunciat concentracions en desenes de ciutats per al 28 de juny.

I finalment fa la pregunta: " Com es pot parar un moviment horitzontal, constituït per una munió d'espais amb capacitat de decisió i recolzat per una part cada vegada més gran de la població francesa?

Comentaris

Ramon Gabarrós ha dit…
Si voleu informació actual sobre les coses que passen a França aquests dies podeu mirar a aquest mateix blog, a la llista d'enllaços, la revista Desde abajo.