Perafita 3.0: Una conversa comunitària en marxa

 


Ja està dit, ja veiem clar que l'acte que vam fer el passat 2 de juliol és un inici, una obertura de conversa que com el fum s'escampa en un temps i en un espai sense cap mena de límit predefinit: els límits, com passa sempre, els posarem entre tots nosaltres a la pràctica, amb la nostra participació i entusiasme o amb el nostre no voler-hi saber res o poca cosa.

Com més hi pensem més ens adonem que una comunitat de persones es fonamenta en què aquestes persones es trobin, es parlin, es mirin a la cara, s'interpel·lin, gaudeixin o lamentin junts uns records comuns d'una comunitat que va ser de moltes maneres a la història però que ara ha d'anar prenent noves formes si vol continuar sent el que era o més encara. I potser també observin el viure del present amb les seves moltes coses bones i amb els seus molts defectes i mancances. Una comunitat viva es fa des de la comunicació plenament horitzontal entre tots els participants, on ningú no és més que ningú i on es respecte plenament totes les persones que en formen part i se'ls escolta amb atenció. És una comunitat de persones, no de grups, on cada persona que s'asseu al cercle a parlar i a escoltar ho fa només pel seu propi compte i representant-se només a ell o ella mateixa, mirant d'expressar només el que ella/ell sent o pensa. Tot un repte d'aprenentatge en els temps que corren, tant plens de consignes i propagandes...

Aquest final d'agost ens trobarem els del Grup d'Història i Memòria per mirar de concretar els detalls de la pròxima convocatòria de conversa entorn encara del nostre Perafita 3.0, ja us ho farem saber. Mentrestant us ofereixo aquest espai per si us agrada anar-hi pensant i fent boca, obrint ja un cert diàleg preparatori a aquest nivell sobre els temes que ens podríem anar plantejant el dia d'aquesta pròxima trobada.

Com ja vam dir, vol ser una conversa entre perafitencs, és a dir, entre tots aquells qui es sentin interessats per les coses d'aquesta comunitat, en el passat, en el present i en l'esdevenidor i en vulguin participar.

A veure si us animeu a respondre'm alguna cosa, fent servir la possibilitat ben fàcil que us brinda el mateix blog de fer-hi comentaris.




Comentaris