Convoquem a parlar de Perafita

 

 
El Grup d'Història i Memòria de Perafita convoquem pel dissabte vinent dia 2 de juliol a les 6 de la tarda, l'acte de presentació del vídeo Perafita 3.0 al que està convidat tothom que tingui o vulgui tenir relació amb el nostre poble.
El vídeo ha sigut preparat per en Jordi Calafell amb l'assistència d'algun membre del Grup que li ha facilitat tota mena documentació, sobretot  fotogràfica i audiovisual, sobre persones i les seves diverses activitats, festes, costums, escoles, edificis... 
Aquest acte està pensat fonamentalment com una trobada de gent disposada a parlar-ne o si més no a escoltar tot lo que allà s'expressi, i per això diem que presentem un vídeo interactiu. És tot un repte, però estem convençuts que és fonamental que ens habituem a donar la paraula i a escoltar a tothom sense reserves ni limitacions, i que tots plegats ens prenguem més i més la llibertat d'expressar públicament els nostres sentiments i pensaments.
Potser pensareu que ens exposem a que sigui un rotund fracàs. Responem que no ho veiem així: segur que l'acte sortirà segons tots plegats el farem i per això serà el que pot ser. I com que comptem amb un temps sempre limitat i sabem que ens quedarem amb la mel a la boca, ja ens proposem des d'ara continuar en altres ocasions obrint diàleg amb tothom sobre aquesta nostra història i memòria i sobre el que pot significar per a la nostra vida present i futura.
A veure si hi veniu: per la nostra part entenem que és perafitenc tothom qui tingui la voluntat de ser-ho i tothom qui vulgui fer seva d'alguna manera la vida del poble en el passat, en el present i albirant esdevenidors.

Comentaris

frederic bosquerol ha dit…
Bona iniciativa! Em sap greu no poder assistir a l' estrena, però espero amb candeletes l' ocasió de poder gaudir-lo més endavant.

Salut!
Teresa ha dit…
Ho repetireu mes endevant? Gràcies
Ramon Gabarrós ha dit…
No et puc contestar si ho repetirem, primerament podrem comprovar dissabte si interessa aquesta entrada en conversa amb tothom sobre els temes del poble. Per part nostra si convoquem vol dir que hi creiem i per tant que ho repetiríem a gust, però depèn de la resposta que tinguem.
Nosaltres som uns convençuts de la gran importància que té el diàleg obert a tots els nivells i sense prevencions ni censures de cap mena. La resposta, doncs, a la teva pregunta te la donarà dissabte a la tarda el conjunt dels perafitencs a tots els seus nivells.
Ramon Gabarrós ha dit…
Doncs ara ja puc respondre més: com que l'acte del vídeo va ser molt concorregut i participat ja més o menys vam quedar per repetir-ho a partir de setembre. Dintre poc ja podràs veure la gravació a youTube, ja donarem l'adreça. Si ets la Maria Teresa Ramis sàpigues que vas sortir citada als comentaris; és que al vídeo surten molt bé les fotos de les exposicions de final de curs que fèiem en aquells anys i que tu ens vares passar.
Ramon Gabarrós ha dit…
Per mi una de les coses més grans que vaig viure ahir va ser el retrobament amb persones que feia molt temps que no ens veiem, amb alguns feia més de seixanta anys. Això no té preu. I quantes coses que tenim per explicar-nos... No acabaríem. Per mi, el trobar-me a conversar amb persones diverses és la cosa més preciosa que puc fer, lo que més em satisfà i m'omple de joia. Sí, sí, ho hem de repetir i potser normalitzar-ho. Amb gent de totes les edats i condicions. Refer amistats i fer-ne de noves, conèixer més i escoltar els altres... així fem comunitat enmig d'aquest món tan eixut que sembla que només valori l'euro i la comoditat de casa i que ha après a comunicar-se massa amb la maquineta que porta a la butxaca i oblidant el tracte directa amb els altres i el mirar-nos a la cara.
Ramon Gabarrós ha dit…
Hem enviat el següent escrit a una colla de persones. Posant-lo aquí el fem extensiu a qualsevol persona que el llegeixi. Diu així:
Hola,
Ens ha semblat interessant convidar-vos a una colla a participar en un escrit col·lectiu on volem parlar de l'audiovisual Perafita 3.0 i de l'acte de presentació que en vam fer el passat dissabte, pensant en publicar-lo a les nostres pàgines de "Perafita. Història i Memòries" d'aquest mateix mes de juliol.
Us hem posat a la llista a vosaltres sense cap voluntat d'excloure'n ningú i si voleu ho podeu proposar vosaltres mateixos a altres persones, però ens havíem de concretar d'alguna manera. Algú d'aquesta llista ni tan sols hi va poder participar però hi pot tenir coses a dir també.
A veure si us animeu, doncs, a dir-hi la vostra. Podeu escriure, des d'una sola línia a un màxim aproximat de 30 línies però no us talleu si en necessiteu 40 o alguna més i tot... Millor si ho signeu però també hi poden haver textos anònims. I cadascú que ho enfoqui tal com li plagui. Després d'una breu presentació general posarem els diferents textos un darrere l'altre i això serà l'escrit col·lectiu. A veure si us animeu a fer-ho. I només apareixerà el vostre nom si vosaltres l'hi heu posat.
Ens ho podeu enviar a aquest mateix correu electrònic. Ho hauríem de poder tenir complet cap al dia 15, si tardeu més ja podríeu arribar tard.
Si no queda tot clar, consulteu-nos qualsevol cosa que us calgui.
Apa, doncs, us hi esperem a tots! i més!
Grup d'Història i Memòria
Correu al que us podeu adreçar: perafitahim@gmail.com
Ramon Gabarrós ha dit…
Tots els qui vulgueu reviure o viure d'alguna manera l'acte de presentació del vídeo podeu anar a YouTube a l'adreça següent: https://youtu.be/Fl_TZNc2gFc