El cos còsmic

 

 



Juan David García Bacca, a l'entrevista que li va fer Carlos Gurméndez el 31 d'octubre de 1983 amb el títol "Cosmología e inmortalidad" i que podem llegir sencera clicant sobre aquest mateix títol, posa en qüestió, de manera rotunda i documentada científicament, la nostra visió actual del cos humà, del nostre propi cos, i ens en dona una perspectiva ben  actual i revolucionària exposant de manera contundent i argumentada que realment el nostre cos es "còsmic". 

Com diu ell mateix a l'entrevista: Lo de 'cuerpo cósmico' no es palabrería de science fiction, de 'ciencia ficción', de 'ficción científica', dicho en correcto castellano; y no lo es de 'ficción filosófica o teológica post mortem, sino dato actual.

En resum molt resumit ens diu que el nostre cos no queda limitat a lo que està contingut dintre de la nostra pell sinó que és present arreu on actua d'alguna manera, i sabem que actua encara que en petita escala a tot el cosmos per la mateixa llei de la gravitació universal.

I exposa les conseqüències que es poden extreure d'aquest fet, entre elles la immortalitat, tot reflexionant sobre la constatació de que la cosmologia no hagi evolucionat en aquest sentit ja des de Galileo, Descartes. Leibniz, Kant,...  i no haguessin arribat a aquestes conclusions a partir de lo que permetien ja els coneixements científics de la seva època.

 

 

 

 

 


Comentaris