La Cooperativa +65

 


Cooperativa vol dir cooperació, vol dir que les persones ens unim per resoldre cooperant entre nosaltres determinades qüestions o problemes que se'ns plantegen a la vida. És una manera autogestionària d'entendre la vida que contradiu les postures de dependència tan habituals a la nostra societat que ens porten a apel·lar a institucions estatals, comarcals, municipals, religioses... a que ens resolguin els nostres problemes, com si tot lo que podem fer sigui reivindicar i exigir que uns altres ens resolguin tal o qual qüestió i protestar o criticar quan això no es faci.

La Cooperativa +65 va néixer ara fa un any de la feliç iniciativa d'unes quantes persones jubilades de Taradell que s'han posat a treballar per resoldre qüestions i problemes propis i de tothom qui des de la seva situació de jubilat hagi decidit participar-hi. Sempre amb aquest criteri cooperativista de que si volem aconseguir una cosa només cal que ens posem a fer-la de manera comunitària, sense ni pensar en pidolar-la enlloc ni a ningú.

En aquest encara curt període de vida, +65 ja té en funcionament més de vint serveis destinats a potenciar en els socis l'autonomia personal i un bon nivell de vida de manera adequada a les persones d'edat avençada. No cal dir que estem segurs de que el projecte anirà creixent i ampliant-se en la mateixa línia amb moltes més iniciatives i propostes. La creativitat i el sentit de cooperació que es respira entre els socis fundadors serà sens dubte com una ona expansiva destinada a arribar ben lluny i ben enlaire.

Fer comunitat és això.

Comentaris

Anònim ha dit…
M'ha interessat molt el plantejament que fas de l'esperit cooperativista en la seva perspectiva d'autogestió. Pregunto: És un projecte pensat per a la gent de Taradell o va més enllà? Persones d'altres llocs hi podríem participar? Des de la perspectiva que has mostrat, gent que ara no se'n poden beneficiar en podrien també ser socis? En fi, m'interessaria ampliar la teva informació en alguns sentits. Gràcies.
Ramon Gabarrós ha dit…
D'entrada et puc dir que l'esperit de cooperació no té ni pot tenir fronteres, però sí que sempre tenim uns límits, molt més en aquests moments d'inici... Et puc dir que ja ara +65 és oberta a tots els jubilats de la comarca d'Osona.
Crec que t'interessarà veure l'entrevista que van fer al Canal Taronja a dues de les persones del grup fundador, pots anar-hi per aquesta adreça: https://canaltaronja.cat/osona/el-termometre-29-11-2021/
Allà et donaran tots els detalls i em sembla recordar que hi parlen de persones que participen de la cooperativa sense ser jubilats, això respondria a la teva pregunta sobre participació de gent d'altres edats. És una perspectiva que em sembla especialment valuosa i segur que entendràs perquè.
Unknown ha dit…
Gràcies pel comentari al teu blogg , Ramon.
la nostra filosofia és ser una cooperativa de km0.
Sovint , benauradament, la gent coopera amb ONG's que es dediquen a tendre necessitats de llocs llunyans; nosaltres som una cooperativa "sense ànim de lucre" que atén a les persones jubilades sòcies,des d'aquí i per poder continuar vivint a casa nostra el màxim de temps possible i per això facilitem els professionals que calguin per ser atesos en el que creguem convenient.
Consell Rector de "+65"