Ens hem de desblindar

 

VilaWeb ha publica l'entrevista que ha fet Assumpció Maresma a Biel Mesquida autor del poemari Carpe momentum, publicat no fa gaire.

Ens ha interessat especialment aquest fragment en què parla de que la gent està blindada i de que cal que es desblindi:


—Ens hem de deixar penetrar més per les coses, per les amistats i els amors, pels paisatges, per la gent, per les paraules. Ens falta deixar-nos penetrar. Aquesta filla de puta de societat, tal com està organitzada, ens blinda, ens aïlla, ens homogeneïtza, ens atrofia, ens arrabassa la sensibilitat i els sentits, ens robotitza… La gent està blindada, i per afegitó amb la pandèmia no ens podem ni tocar. Toquem les coses, si no ens podem tocar entre nosaltres. Toquem l’arbre, la terra, l’animal, el paisatge, la lletra, la música…


—Ens hem de desblindar perquè si no quedarem atrofiats, amnèsics, insensibles, acabarem fets una merda…



Comentaris

Ramon Gabarrós ha dit…
Potser seria igual dir que hem de ser permeables, oberts als canvis de tota mena que se'ns posen al davant, deixar-los entrar fins a l'interior de nosaltres mateixos com una pluja que cau en terreny permeable. El viure sense aquesta obertura no té sentit, el ser tancat en ell mateix, la persona que ja torna de tot i que no té res a aprendre és una persona morta.