Urbanisme i vida quotidiana

 

El passat 19 de febrer vam poder escoltar la conferència Introducció a l’Urbanisme Feminista, que ens fa oferir per via digital Adriana Ciocoletto al Fòrum de Debats de Vic. Si voleu la podeu escoltar sencera anant a la web del Fòrum de Debats. La conferenciant forma part del  Col·lectiu Punt 6, una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 15 anys d’experiència local, estatal i internacional.

El Col·lectiu treballa per repensar els espais domèstics, comunitaris i públics amb l’objectiu que promoguin la diversitat social i sense discriminacions. Adopta una perspectiva de gènere interseccional a través de la participació i l’acció comunitària i fomentant la sostenibilitat i l’economia solidària per una transformació feminista dels espais i la societat.

Fàcilment us adonareu de que no són purament teòriques i estudioses acadèmiques de tots aquests principis: fa temps que hi treballen concretament en llocs diversos i transformen els espais que toquen. Són canvi real, repensen i transformen espais posant-los realment al servei de les persones i de les comunitats, utopia en marxa. Per això, a més de la gran feina que fan són un model de manera d'estar a la societat i una manera realment seriosa de "fer política".

Podeu veure el vídeo Urbanismo feminista que ha fet public el Col·lectiu explicant el tema, clicant AQUÍ.

Comentaris