Octuvre_índex, una nova eina d'informació

 


Ens arriba la informació del naixement d' Octuvre_índex, una nova eina documental que ens sembla de molt valor per mantenir viva i operativa tota la informació que ha elaborat Octuvre durant aquest any 2020. Ens ho expliquen molt bé ells mateixos en el seu escrit de presentació; en reproduïm alguns trosos a continuació, però convé anar directament al text perquè l'Índex ja ve complet al capdavall de l'escrit i segur que ens interessarà a tots veure'l i tenir-lo sempre a mà.

Al llarg del 2020 a OCTUVRE hem publicat prop de 5 hores de vídeo on hi surten els noms de més de 550 persones, organitzacions i temes. Una quantitat d’informació molt gran i molt interessant que de vegades, però, és de difícil accés.(...)

Cercar aquesta informació en un arxiu de 5 hores de vídeo pot ser molt difícil. Per això, al llarg de les últimes setmanes a OCTUVRE hem engegat un projecte per fer accessible tota la informació continguda als vídeos. Estem treballant amb diversos sistemes informàtics i de visualització de dades per tal de facilitar l’accés ràpid a tot el contingut. (...)

El context és fonamental per entendre la major part de les coses que passen cada dia. A la vegada, amagar el context és molt fàcil: allò que no es coneix no existeix. Al llarg de 2020 a OCTUVRE hem intentat posar context i fer visibles les relacions que oculten els grans mitjans. L’OCTUVRE_ÍNDEX és un primer pas per sistematitzar la informació que anem acumulant i fer-la més accessible. (...)

Per llegir el text complet d'aquesta presentació i accedir ja directament a aquest Índex cliqueu AQUÍ




Comentaris