Talitha: "nena, aixeca't"

 



Andreu Barnils, ressaltant que el govern català atorga aquests dies la medalla de la Generalitat de Catalunya a la pedagoga Teresa Codina, fa un escrit a VilaWeb parlant de la seva personalitat i de la seva activitat pedagògica.

En recomano la lectura completa i en cito aquí algun paràgraf:

[...] Codina, de noranta-tres anys, havia estat una influència molt important per a un gran nombre de dones prominents d’aquest país. A través d’ella vaig entrar en tot un món. Codina va fundar, el 1956, l’escola Talitha, quan només tenia vint-i-nou anys.

[...] va escollir  el nom de Talitha, que prové de la frase que Jesús diu a la Bíblia, Talita cum, que vol dir ‘Nena, aixeca’t’. I aixecar-se han fet moltes nenes, ara dones,...

[...] no solament va empoderar alumnes al Talitha, sinó que amb l’arribada de la Transició se’n va anar a formar gitanos a la Zona Franca. De formar dones de famílies benestants catalanistes en una escola privada, a formar gitanos de la Zona Franca en una de pública. Aquests dos grups es deuen sentir especialment contents de la medalla a Teresa Codina. 

Enhorabona pel reconeixement d'una activitat pedagògica i humana tan significativa.


Comentaris

Ramon Gabarrós ha dit…
El 12 d'octubre de 2020, en mateix Andreu Barnils publica a VilaWeb una entrevista amb la Teresa Codina que porta el títol "Teresa Codina: 'La clau és pell fina i sentit comú". Podeu accedir-hi anant al web: https://www.vilaweb.cat/noticies/teresa-codina-beneficencia-justicia/