Assegurances ètiques

 

 


No solem tenir consciència de la nostra contribució en l'especulació financera i en el manteniment i creixement de la banca armada. Sovint pensem que per fer front a tot això els ciutadans normal només podem protestar de tant en tant i encara gràcies. No, quan obrim o mantenim un compte en una entitat bancaria, quan contractem una assegurança o obrim un fons de pensions, etc. podem ser o no ser conseqüents amb els principis ètics que ens indiquen com fer-ho per ser conseqüents amb nosaltres mateixos. No sembla gaire lògic que algú es queixi de les moltes injustícies que observem arreu i diàriament, si resulta que ella o ell té els seus diners formant part i engreixant aquelles injustícies. Potser no podem reclamar netedat si des de casa nostra ja estem compromesos amb tota la brutícia que ens envolta per tots cantons...

Hi ha camins actualment per apuntar-nos a l'alternativa a tot el sistema econòmic i financer, no tenim excusa. I si tot aquest sistema injust i assassí s'aguanta i creix encara constantment és gràcies a la falta de consciència col·lectiva de la gent que no és conseqüent amb tot allò que diu que creu i pensa.

Poseu mirar al menys el resum de l'informe Delàs clicant AQUÍ . Ens dóna una llista d'empreses financeres i d'assegurances compromeses amb el món de la guerra i amb les fàbriques d'armaments.

Si triem una assegurança o una entitat bancària ètiques contribuirem a revertir l'especulació financera, a frenar la banca armada, a promoure els valors de l'economia social i solidària i a recuperar la funció social de l'assegurança.

 

Comentaris

Ricard ha dit…
Aquest matí he llegit a Crític un escrit de Sergi Picazo que comença així:
"Les empreses d’assegurances i els plans de pensions de CaixaBank i del Banc Sabadell també estarien finançant els grans fabricants d’armament i de tecnologia militar de l’Estat espanyol. No seria, doncs, la banca l’única via de finançament per a usos militars, tot i que la xifra exacta de cada fons o asseguradora no es coneix encara. BancSabadell Assegurances, d’una banda, i VidaCaixa i SegurCaixa Adeslas, de l’altra, formen part de la llista de les 26 asseguradores espanyoles que han invertit un total de 29,7 mil milions d’euros els últims cinc anys en indústria armamentística, mentre que els plans de pensions de CaixaBank i del Sabadell també formen part de la llista de 19 gestores de fons de pensions que financen empreses relacionades amb la tecnologia militar per un total de 13,5 mil milions d’euros."