Obidiaba, Sarbjit, sereu el nostre crit!

Dues fotos de  l’Obidiaba i en Sarbjit van presidir l'homenatge que els van fer a la plaça de la Noguera

Podem llegir a Setembre la crònica de la Roser Iborra del passat 28 de juliol que porta per títol "Venim del nord, venim del sud", dedicada a donar compte de l'acte que es va fer el dissabte anterior 25 a la Plaça de la Noguera de Vic commemorant Obidiaba i Sarbjit, els dos treballadors de les càrnies que la corrent del Gurri es va emportar aigües avall el passat 22 d'abril.
El fet en ell mateix i la seva  commemoració ens conviden a reflexionar sobre el perquè d'aquestes desgràcies a la nostra societat, sobre les circumstàncies que les fan possibles i sobre el molt reduït ressò que ha tingut el fet en el conjunt de la societat vigatana i de la comarca. Una ocasió més que es perd per anar entenent què passa i per què passa, única manera d'anar superant personalment i col·lectiva racismes i discriminacions.
Recollim el text de la Roser Iborra que cap al final de la seva crònica diu:
"La plaça de La Noguera té nom d’arbre i arrels de saba nova. Arrels molt fondes de joventut llibertària, de Catalunya diversa, de lluita a les càrnies i contra el racisme i el feixisme, de cançó senegalesa dels Ajo, Ousmane i Oriol; de comunitat sikh, de gent jove que sega arran, de vides negres que sí, que ens importen".



Comentaris