"Un laboratori al Llobregat"



El 8 de juny de 2020, el blog Taula del Llobregat publica un text de Pau Fortuño, Núria Bonada i Narcís Prat amb el títol "Un laboratori al Llobregat", que dona compte de l'activitat del grup de recerca FEHM-Lab de la Universitat de Barcelona.

El text porta el subtítol 'El riu Llobregat, el laboratori a l’aire lliure del grup de recerca FEHM-Lab de la Universitat de Barcelona' i comença dient:

El grup de recerca Freshwater Ecology, Hydrology and Management (FEHM-Lab) està especialitzat en l’estudi dels processos hidrològics i ecològics de les conques fluvials del Mediterrani, amb un enfocament especial als rius temporals i en la seva gestió, promovent solucions per garantir la disponibilitat i la qualitat de l’aigua en el futur. Per aconseguir-ho, es duen a terme investigacions fonamentals i aplicades que ajuden a dissenyar eines per a una millor gestió dels ecosistemes aquàtics, tot potenciant la participació del públic en general per tal d’augmentar l’interès i la consciència sobre la importància d’aquests ecosistemes.

El grup FEHM-Lab actualment està format per investigadors del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals (Universitat de Barcelona) i de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (CSIC) i està reconegut com a grup de recerca consolidat per la Generalitat de Catalunya.

A la seva pàgina web: www.fehmlab.net s’hi pot consultar molta més informació, qui formen el grup, els projectes que tenim entre mans i les publicacions que en resulten.

A continuació fa una mica d'història de la seva trajectòria i exposa el treball de recerca que s'ha anat fent i es fa encara al Llobregat, els seus resultats científics, les metodologies emprades i els efectes de la salinitat sobre els ecosistemes d'arreu del món. Aquesta experiència i coneixement general dels ecosistemes aquàtics esdevé una mena de model a seguir en altres rius del món. L'escrit acaba donant un enllaç amb les publicacions científico-tècniques del Grup.

Podeu accedir al text complet clicant AQUÍ.

Volem ressaltar i mirar de veure com fan o faran realitat això que expressen a l'inici de l'escrit que diu:
'tot potenciant la participació del públic en general per tal d’augmentar l’interès i la consciència sobre la importància d’aquests ecosistemes'.






Comentaris