Ponç Pons: "De la poesía com una forma de vida"




El 31 de maig de 2019, al Fòrum de Debats de Vic vam poder escoltar la conferència del poeta menorquí Ponç Pons, "De la poesia com una forma de vida" i a mi em va interessar molt; no pot ser que, com tantes coses bones, quasi es perdi sense deixar més rastres per seguir-la. Per sort a la web del Fòrum hi van quedant les gravacions de la majoria de les conferències i us puc convidar a escoltar-la. Ens parla de què és un poeta, què és la poesia, com es fa i per a què serveix, per què escrivim, quina relació hi ha entre vida i poesia, de si la poesia ens pot fer millors...
     Si teniu ocasió de dedicar una bona estona a escoltar-lo, us proposo de fer-ho i que mentrestant  tingueu a les mans paper i llapis per anotar-ne pensaments que us vagin interessant més i així ho pugueu comentar obrint comentaris a aquesta mateixa entrada o fent-ne una de pròpia si us sembla.
Ja sabeu que, per escoltar-la podeu clicar sobre el títol de la conferència dintre d'aquest mateix escrit on apareix amb lletres de color blau, a la segona línia.









Comentaris

Ramon Gabarrós ha dit…
En la seva exposició jo hi veig molt ressaltada la passió i ja comença presentant-se com a lector passional i apassionat. Diria, en altres paraules, que és entusiasme per la vida, un estat interior de vibració i els poemes en són expressió viva; es tracta de sentir i de fer sentir, de transmetre passió: la poesia és el combustible de la vida. Ens guia Albert Camus quan diu que l'art no és un passatemps solitari sinó un mitjà per a commoure'ns; si no emociona, no funciona; i Eugénio de Andrade diu que cal cremar i no tan sols fer versos.